Ponnyponnyponny

Håller fortfarande på med pållen jag visade tidigare. Här kommer en närbild på huvudet, för det är det enda som ser hyfsat ut.


Suck

T__T


Hästpålle

Försöker mig på realism... och hittills ser det ut ungefär såhär.


Förlaga, fotad av mig.

Remake

Gjorde om en hästbild jag ritade 2010 och fixade en gif. av processen.


Vid datorn...

..hittade jag allt det här. Jag tror jag börjar förstå varför det aldrig är några skrivarpapper kvar när jag ska skriva ut saker.Porträtten på toffifee lapparna och den gröna tigern är gjorda med fotoreferens, allt annat hämtat direkt från hjärnkontoret.

Jag är en digital fuskare

Jag var in på teckna.ning.com idag för att ta bort mitt gamla användarkonto och fann det här ”briljanta” inlägget i debatten traditionellt VS digitalt av Sakura ~ chan. Läs och roas!

Här är mitt absoluta favorit citat som på ett bra och tydligt sätt förklarar hur och varför man ritar digitalt, och varför det är fel:

Jag tycker att vi som ritar traditionellt borde vara fler , vi fuskar iallafall inte , enligt mig fuskar man när man ritar digitalt , jag menar om man vill göra gräs i ( detta fallet ) Photoshop , kan man bara trycka lite så bli det gräs , och om man vill göra löv kan man också bara trycka lite , medan vi som ritar traditionellt sliter som grisar bara för att få det att se bra ut . Detta är ren lat het . Som om man tänker  " Äsch , orkar inte rita gräs , gör det på datorn , där kan man ju bra trycka lite" . Vad är det för sätt egentligen ? Vi orkar , vi sliter , vi jobbar , vi vill , vi försöker , vi tänker , VI som ritar/tecknar traditionellt .”

Va? Varför gör inte mitt Photoshop gräs och löv åt mig när jag bara klickar lite? Varför tänker det inte åt mig och varför gör det inte allt jobb åt mig?! Har jag någon typ av defekt version månne?

 Ja, jag kan erkänna att jag är lat och det faktiskt delvis är därför jag använder digitala ritprogram. Men det är inte lathet i form av, ”Äsch, vad det är jobbigt att rita löv, jag klickar lite i mitt ritprogram i stället”, utan mer, ”Äsch, jag orkar inte flytta mig från datorn och leta upp mina vattenfärger”. Jag visar ju dessutom mest mina bilder på Internet och det är svårt att få traditionella färger att se bra ut när de skannas. Men, den allra största anledningen till att jag, och troligtvis de flesta andra, ritar digitalt är att riktiga färger och riktiga papper är dyra och tar slut. På datorn kan jag experimentera hur mycket jag vill med färger och inte oroa mig för att de ska ta slut. På så sätt kan jag lära mig en massa om färg utan att bli ruinerad. Detta kan jag sedan, hör och häpna, applicera på mitt traditionella ritande och målande.

Som någon som ritar både ritar digitalt och traditionellt så kan jag inte riktigt förstå vad det är för typ av kamp mellan digitalt och traditionellt som Sakura ~ chan, och många av de som svarat i tråden, verkar uppleva. De är bara olika medier för att uppnå samma saker, båda med sina för och nackdelar. Det är i slutändan inte pappret, pennorna, programmet eller ritplattan som avgör hur bra en bild blir, det är du, din smak och dina kunskaper.


Jag målade förresten med vattenfärger igår. Helt klart överlägset alla mina digitala bilder i känsla... eller?

 
 

Mitt liv

 
http://www.toothpastefordinner.com/103012/the-creative-process.gif
Den här bilden stämmer obehagligt bra för hur jag gör mina skolarbeten.

Kladderikladdera


Bra sida

Hittade en bra sida för referenser till fotostudier idag.
Så, här får ni en länk: http://lovecastle.org/draw/

...

 

Dilemma

Problemet med de här två karaktärerna (och alla andra från samma story) är att jag gillar dem för mycket för att riktigt känna att jag skulle göra dem rättvisa genom att rita en serie med dem på den "ritnivå" jag befinner mig på nu. Håller i alla fall på att skriver om deras "novell", så något från den kanske skulle kunna dyka upp här någon gång i alla fall.

Här är förresten ett par bonusbilder från tiden då en följetong med dem gick på ett msn-groups forum. Anno 2007, om jag inte börjar bli helt senil.
Ahaha! Haha... ha D: T_T

Plötsligt händer det!

Serien har uppdaterat!


Dimmigt

Japp...

Blandat

Blandat kladd som blivit till under dagen...

alt


Kladdblocket

Nu med extra mycket skakningsoskärpa och misslyckade skisser...


RSS 2.0