Seriestatus

5/21 sidor är tuschade.
4/21 sidor är färglagda och upplagda på internet.
"Manus" till kapitel två är påbörjat.

Och här är en kladdig bild på en sidokaraktär (+hans vänner 20 år innan serien äger rum). Han dyker inte ens upp för än i typ kapitel 3-4, med lite tur. Väldigt relevant, japp, japp.


Vänster till höger: Kaja (aka. Unicorn Boy), Bleck och Sten.


En helt vanlig magisk welshponny

Japp, japp. Döpte honom till Willy medans jag ritade. Willy den magiska welshen med de irriterande benen som aldrig ville se bra ut hur länge jag än pillade med dem.
http://fc09.deviantart.net/fs70/f/2012/022/8/5/willy_the_magic_pony_by_bagini-d4n8o8d.png


Serien har egen sida

Japp, nu har jag fixat egen sida till serien. Ska försöka uppdatera med nya sidor en gång i veckan.
Klicka HÄR för att komma till förstasidan.


http://www.smackjeeves.com/images/uploaded/comics/d/f/df190123dGhsX.jpg

Minusgrader

Tror jag håller på att bli förkyld, så jag var ut och knallade en sväng i skogen med kameran i stället för att springa idag. Blev lite frostig bilder i det fina minusgradiga och soliga vädret.


Sida 1

Sida nummer 1 av Couriers (som serien nu officiellt blivit döpt till) blev klar igår!


OBS! Klicka på bilden för full storlek. OBS!
http://fc07.deviantart.net/fs71/f/2012/019/3/e/couriers_pg_1_by_bagini-d4mwotm.png

Idag ska sida två färgläggas och ett försök till omslag/titelsida göras. Ska försöka få upp serien på en 'hostingsida' för webserier senare också (när jag har fått klart ett gäng sidor) så det blir lite lättare att läsa den.

Färg och font

Nu tror jag att jag bestämt mig för fägläggningsstil och font till serien. Ska försöka göra klart de två första sidorna senare idag eller imorgon, då får vi se om min plan håller.

Här är ett test att färglägga och texta ruta ett på sida ett. Tycker det blev bättre än första testet, lite blek i färgerna kanske, men det hinner jag ändra på till de riktiga sidorna.

Skissat och klart

Kapitel 1 är färdigskissat. Nu väntar bara tuschning och färgläggning innan det kan kallas 100% klart.


21 & 1/2

Yes, nu är serien uppe i 21 och en halv skissida. Bara en och en halv, alternativt två och en halv kvar på kapitel 1. De två första tuschade och färglagda sidorna kommer med lite tur dyka upp på internet på torsdag eller fredag och med ännu mer flyt så kommer ni få två nya sidor varje vecka från och med slutet av nästa vecka eller veckan därpå!


Rosa pålle + test


En rosa pålle. Baserad på stilen de centimeterlånga hästarna i mina skolblock ritas i ;PDet här är alltså testet. Högerbilden är ritad med luddig photoshoppensel (airbrush) och vänster är ritad ovanpå högerbilden så som jag brukar rita. Jag hatar när folk använder airbrush för mycket, resultatet blir alltid suddigt och plastigt, så jag var tvungen att testa om det fanns någon anledning till att använda airbrush som jag inte fattat än, det fanns det inte. Den är krångligt att använda och det blir, som sagt, plastigt. Vänsterbilden krävde 5-6 lager höger 2-3. Använd luddiga penslar sparsamt folk (om ni nu inte gillar den plastiga stilen, i så fall är det bara att fortsätta)!


Hummelhäst

Om denna kan flyga så är hon nog pegasvärldens svar på en humla.

http://fc07.deviantart.net/fs70/f/2012/011/1/b/little_wings_by_bagini-d4m0rur.png

Bilden är oval, allt kan hända.

13 seriesidor skissade nr. 14 på G. Tror aldrig att jag ritat så här många sidor på så kort tid, kanske när jag var 6-7 år... men då var typ varje serieruta ett A4. Kanske får ta tillbaks det jag sa om att jag aldrig skulle bli färdig? Slutet på kapitel ett är bara 6-7 sidor bort nu.

Hur som helst, jag gjorde inte detta inlägg för att fylla det med en massa svammel. Här kommer en oval serierelaterad bild, i sedvanlig slö och slapp stil ;P

http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2012/009/e/8/where_is_here__by_bagini-d4ltpxd.png


Vad äro detta?

Följ min blogg med Bloglovin

Testsida

Testade att tucsha och färglägga sida ett av serien igår. Så här kommer en liten sneak peek på den.

http://fc08.deviantart.net/fs71/f/2012/006/1/f/test_page_by_bagini-d4lhp9d.png

På ritbordet

Japp, japp. 10 sidor skissade nu.


Serieskisser

Serierelaterade uppvärmningsskisser. Yay! Har nio skissidor till serien klara än så länge. Den har till och med fått ett preliminärt namn, "Couriers". Men man ska inte ropa hej innan kapitel ett är tuschat, färglagt och klart.

http://th02.deviantart.net/fs71/PRE/f/2012/005/3/8/comic_related_sketches_by_bagini-d4ldz67.png


FärgtestTesting, testing...

Som vanligt då...

Ja, jag har givit upp 30dagarsutmaningen. Ja, jag är värdelös på att slutföra saker. Har börjat på en serie... den kommer nog gå samma öde till mötes som 30dagarsutmaningen. Om inte så kanske något serierellaterat dyker upp här en vacker dag.


RSS 2.0